Natuurinclusief Ontwikkelen en Bouwen

We hebben een aantal natuur-inclusieve kennis- en inspiratiesessies ontwikkeld om je organisatie op weg te helpen bij bouwprojecten en gebiedsontwikkeling.

Presentatie Natuurinclusief Bouwen - Blauwhoed ontwikkelaars - Nest Natuurinclusief

Waarom Nest?

Nest Natuurinclusief vogel

We hebben kennis in huis van zowel ecologie als van ontwerpen. Daarbij werken we mee aan ontzettend veel natuur-inclusieve projecten wat onze veel expertise geeft.

Ons team denkt altijd vanuit kansen en de impact die je met een project kunt maken. Lekker positief dus.

We houden er van om anderen te inspireren en onze kennis te delen en dat merk je wanneer we voor een groep staan. Daarbij delen we graag praktische tips en checklists.​

Onze mogelijkheden voor trainingen en inspiratiesessies

Kennissessie

Natuurinclusief bouwen en ontwikkelen

In een expertsessie zullen we onze kennis delen met de projectmanagers en andere medewerkers om hen te informeren en inspireren over wat de mogelijkheden zijn van natuurinclusief bouwen. Hierbij zullen we rekening houden met verschillende kennisniveaus binnen de organisatie. 

Inspiratiesessie

Bouwen met en voor de natuur​

De natuur kan veel inspiratie bieden voor allerlei ontwerpen in de gebouwde omgeving. Hoe zouden dieren de opgave oppakken? Welke materialen en vormen kunnen gebruikt worden in de ontwerpen om de natuur de ruimte te geven. Deze sessie biedt volop inspiratie.

Presentatie op maat

Inhoud op verzoek

Het is ook mogelijk om een training op maat aan te vragen. Bijvoorbeeld over natuur-inclusieve kansen in een specifiek gebied of rondom duurzame koppelkansen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat onze klanten zeggen

"Inspirerende Blauwhoed Academy over natuurinclusief. Nuttig om nog meer inzicht te krijgen hoe we met onze ontwikkelingen impact kunnen hebben en waarde kunnen creëren met betere leefklimaten voor mens en dier. Zo'n belangrijk en leuk onderwerp! Tijd tekort, ook omdat het zo'n aansprekende presentatie was. Dank Ingrid!"
Yvonne van Mierlo
Directeur Blauwhoed Studio
"In een themasessie over 'Natuurinclusief ontwerpen van gebied en gebouw' deelde Ingrid haar kennis over dit thema met ons team van Ontwikkeling en Acquisitie. Het inspireerde in het nadenken over hoe we daar in onze projecten concreet een vertaling aan kunnen geven. Ingrid leek geen enkele moeite te hebben met de hybride (en daardoor rommelige) setting. En wist iedereen (thuis en in de zaal) ook nog in actie te krijgen! Als woningcorporatie hebben we veel impact op de gebouwen en leefomgeving van onze huurders. Duurzaam en natuurinclusief ontwikkelen vormt de toekomst. We gunnen alle corporaties hier kennis in op te doen en er mee aan de slag te gaan. Het team van Nest kan daar zeker bij helpen!"
Nathalie van Hoeven
Sr. Acquisitur & Ontwikkelaar

Natuurinclusief ontwikkelen en ontwerpen gemakkelijk gemaakt. Zo wordt de natuur onderdeel van iedere bouwopgave.

Meer weten over wat je kunt doen om natuurinclusief te ontwikkelen? Download het stappenplan en de checklist.

Meer weten?

Onze naam is veranderd van Nest architect voor de dieren naar Nest Natuurinclusief

Contact

Het Industriegebouw
Goudsesingel 102
3011KD Rotterdam

Kennismaken of een vraag stellen?

Wil je meer weten over natuurinclusief ontwikkelen of advies voor een project? Neem contact op!

Nest Natuurinclusief bouwen en gebiedsontwikkeling favicon

Gratis stappenplan en checklist
natuurinclusief ontwikkelen

Wil je weten welke stappen je kunt nemen om natuurinclusief te ontwikkelen? Vul je naam en emailadres in en download het gratis stappenplan en de checklists.