Het team van Nest Natuurinclusief

Het adviesbureau voor natuurinclusief bouwen en duurzame gebiedsontwikkeling.

Het team van Nest Natuurinclusief

Wij geloven dat natuurinclusief bouwen de toekomst is voor duurzame en leefbare steden en dorpen. We adviseren daarom bedrijven en overheden bij de ontwikkeling van gebieden op een manier die rekening houdt met de natuur, de kwaliteit van de leefomgeving verbeterd en de biodiversiteit vergroot. Met onze kennis en ervaring in natuurinclusief bouwen en gebiedsontwikkeling helpen wij onze klanten om duurzame gebouwen en gebieden te realiseren.

Ingrid Sloots - Nest Natuurinclusief bouwen en ontwerpen

Ingrid Sloots

Ambassadeur Natuurinclusief Bouwen | Eigenaar Nest

Ingrid maakt concreet hoe een project natuurinclusief kan worden. Ze koppelt graag feiten en data aan creativiteit en ontwerpen om tot passende oplossingen met maximale impact op de leefomgeving te komen. Daarbij worden koppelkansen met klimaatadaptatie en een verbeterde leefomgeving voor mens en dier centraal gesteld. Ingrid is eigenaar van Nest.

Tim Tabak

Tim Tabak

Natuurinclusief Adviseur Projecten en Gebiedsontwikkeling

Tim heeft brede ervaring met duurzame thema’s binnen gemeentes. Als natuurinclusief adviseur zorgt hij dat de ambities van een project concreet worden gemaakt en uitgevoerd worden. Naast zijn werk volgde hij een opleiding tot ecologisch tuinontwerper en is hij graag in de natuur te vinden.

Pasfoto Wim Olthof - ecoloog Nest Natuurinclusief

Wim Olthof

Ecoloog en Natuurinclusief adviseur

Wim is opgeleid als bioloog. Hj volgde de specialisatie Ecologie met een focus op Stadsecologie. Na opdrachten bij o.a. de Gemeente Amsterdam en Provincie Noord-Brabant is hij gestart als ecoloog bij Nest Natuurinclusief waar hij ecologische adviezen en natuurplannen zal opstellen.

Angela van Nordennen - Nest Natuurinclusief bouwen en ontwerpen

Angela van Nordennen

Ecoloog, Circulaire Bouwkundige en Natuurinclusief adviseur

Circulair expert en ecoloog in opleiding. Naast haar expertise op het gebied van circulair bouwen richt Angela zich op het vergroten van de biodiversiteit in de stedelijke omgeving. Het uitgangspunt is het ontwerpen van een leefomgeving die gewaardeerd wordt voor mens en dier. Angela heeft ruime ervaring met het deelnemen aan (duurzame) aanbestedingen.

Hanne Sinninghe - Nest Natuurinclusief

Hanne Sinninghe

Landschapsontwerper en ecoloog in opleiding

Hanne is landschapsarchitect, natuurinclusief ontwerper en studeert daarnaast Bos- en Natuurbeheer om als ecoloog een bijdrage te kunnen leveren aan de natuur in de gebouwde omgeving.

Sieb Gutker de Geus

bioloog & ecologisch onderzoeker

Sieb heeft een specialisatie op het gebied van soortenkennis en relaties tussen organismen en hun leefgebied. Niet alleen de natuur is altijd opzoek naar een balans. Ook in het werkveld vindt hij dit van groot belang. Zijn communicatieve vaardigheden dragen bij aan deze balans en zorgen ervoor dat processen in het werkveld secuur verlopen.

Stef de Horde

Landschapsarchitectuur, biodiversiteit en design

Met een studie Landscape architecture, een minor Biodiversiteit en veel affiniteit met vormgeving en web development is Stef een enorme aanwinst in het team van Nest waar hij zorg draagt voor de visualisatie van onze adviezen, web design en social media.

David de Vos

Ecologisch Adviseur

Ecologisch adviseur en projectleider soortenbescherming voor gemeenten, omgevingsdiensten, aannemers, en architecten.  David is een van de vaste partners van Nest als projectleider Ecologische begeleiding en maatregelen.

Sytze Vonk

Sytze Vonk en Ruben Verweij

Studenten Bouwkunde & Architectuur

Sytze en Ruben onderzoeken voor Nest de relatie tussen circulariteit en natuurinclusief bouwen. Wat betekent ‘tijd’ voor deze twee onderwerpen en hoe kan dit meegenomen worden wanneer we duurzaam bouwen?

Ons team bestaat uit experts op het gebied van natuurinclusief bouwen, duurzame gebiedsontwikkeling en biodiversiteit. Wij werken samen met verschillende partners om ervoor te zorgen dat onze adviezen en oplossingen praktisch en haalbaar zijn.

Harmen Verboom

Ecoloog en Filosoof

Harmen is  een ervaren ecoloog en opgeleid in Toegepaste Biologie. Hij is mede-eigenaar van ecologisch onderzoeksbureau Teia waar zijn zo’n 90 veldonderzoekers inzetten. Teia is een van de vaste ecologische partners van Nest.

Harmen Verboom ecoloog - Teia
Nest Natuurinclusief vogel

vacatures

Kom je ons team versterken?

We zijn altijd op zoek naar gedreven vogels die mee willen werken om natuurinclusief bouwen in alle projecten concreet en praktisch te maken.

Missie

De natuur zetten we in als oplossing om de gebouwde omgeving groener, gezonder en klimaatbestendig te maken.

Een beter leefklimaat en meer biodiversiteit in de gebouwde omgeving realiseren.

Een greep uit de (landschaps) architecten waar we mee samenwerken:

Ons netwerk en onze partners

We hebben een groot netwerk van mensen waarmee we samenwerken, zoals ontwerpers, makers, materiaalspecialisten, ecologen, boomspecialisten, productleveranciers en onderzoekers. We zoeken per project de juiste partners om je goed te adviseren, en om ontwerpen en producten te leveren waar we trots op zijn en waarvan de wereld een stukje natuurlijker en leefbaarder wordt. Samen vinden we de oplossingen die we zoeken en komen we verder. Meten is weten en daarbij leren we graag van anderen.

Participatie en Circulariteit

Logo Meerbomen.nu en Struikroven

Bij sloop-nieuwbouw projecten werken we samen met Struikroven om zowel de bestaande planten als dieren een nieuw onderkomen in de buurt te geven.

Data Biodiversiteit en Monitoring

Waarneming.nl logo

In samenwerking met Waarneming.nl helpen we biodiversiteitsdata te verzamelen (NDFF), meten we de effectiviteit van maatregelen rondom natuurinclusief bouwen, en betrekken en activeren we bewoners.

Kennis Ontwikkelen en Onderzoek

Hogescholen en universiteiten partners Nest

De afdeling Dierenecologie van Wageningen University en Research ondersteunt ons in het uitwerken van nieuwe manieren om ecologie-onderzoek en data goed te gebruiken.

persoonlijk contact

Nieuwsgierig?

Kun je wel een vogel met een bouwhelm gebruiken? Met Nest Natuurinclusief maken we een duurzame impact op de leefomgeving van mensen en dieren. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij je kunnen helpen bij een natuurinclusief bouw- of gebiedsontwikkelingsproject.

Samen met Nest realiseer je waardevolle natuur voor mens en dier in de gebouwde omgeving.

Meer weten over wat je kunt doen om natuurinclusief te ontwikkelen? Download het stappenplan en de checklist.

Wat wij doen

Onze naam is veranderd van Nest architect voor de dieren naar Nest Natuurinclusief

Neem contact op met Nest​

Wil je meer weten over natuurinclusief ontwikkelen of advies voor een project? Neem contact op!

Nest Natuurinclusief bouwen en gebiedsontwikkeling favicon

Gratis stappenplan en checklist
natuurinclusief ontwikkelen

Wil je weten welke stappen je kunt nemen om natuurinclusief te ontwikkelen? Vul je naam en emailadres in en download het gratis stappenplan en de checklist.

Meer weten over wat je kunt doen om natuurinclusief te ontwikkelen? Download het gratis stappenplan.