Maatwerk ontwerp van een slechtvalkkast voor in de kerktoren van Steenwijk

Natuurinclusief ontwerp Slechtvalk kast voor gemeente Steenwijkerland | Nest architect voor de dieren

De slechtvalken die al enkele jaren ‘illegaal’ in de Steenwijker toren woonden, hebben er een permanent woonadres en een op maat gemaakte nestkast gekregen. De gemeente Steenwijkerland liet er door het team van Nest een slechtvalkkast plaatsen.

Het gaat om een paartje slechtvalken – een beschermde diersoort – dat vanaf nu vaste bewoner is van de toren in Steenwijk. Zij is geboren in het Duitse Stadtlohn en hij in Borculo. Ze worden al zo’n jaar of vier in Steenwijk gesignaleerd.

Regelmatig werden er prooiresten gevonden en sinds enkele jaren ook slechtvalkeieren. Tot nu toe was er op de toren geen geschikte plek om een nest te maken. Na overleg met het team van Nest over de eisen waaraan een nestkast moet voldoen, heeft de gemeente de opdracht gegeven er een te bouwen.

De nestkast is op maat gemaakt in onze werkplaats en heeft een plek gekregen in een van de torentjes. Er is een rooster geplaatst waarop de vogels kunnen landen om zo in hun nestkast te komen. Van buiten is de nestkast niet te zien, maar het uitzicht voor de slechtvalken is prachtig!

Vanaf 2022 hebben we bij Nest geen eigen werkplaats meer en richten we ons alleen nog op het maken van natuurplannen en het verhogen van de biodiversiteit en kwaliteit van de leefomgeving voor mens en dier.

Bekijk meer projecten

Natuurinclusief ontwikkelen en ontwerpen gemakkelijk gemaakt. Zo wordt de natuur onderdeel van iedere bouwopgave.

Meer weten over wat je kunt doen om natuurinclusief te ontwikkelen? Download het stappenplan en de checklist.

Meer weten?

Onze naam is veranderd van Nest architect voor de dieren naar Nest Natuurinclusief

Contact

Het Industriegebouw
Goudsesingel 102
3011KD Rotterdam

Gratis stappenplan en checklist
natuurinclusief ontwikkelen

Wil je weten welke stappen je kunt nemen om natuurinclusief te ontwikkelen? Vul je naam en emailadres in en download het gratis stappenplan en de checklists.

Kennismaken of een vraag stellen?

Wil je meer weten over natuurinclusief ontwikkelen of advies voor een project? Neem contact op!

Nest Natuurinclusief bouwen en gebiedsontwikkeling favicon