Natuur-inclusieve gebiedsontwikkeling van de TU Delft Campus

De campus van de TU Delft is continu in ontwikkeling. Bovendien werkt de TU Delft toe naar een CO2-neutrale, circulaire en klimaatdaptieve campus in 2030.  Het team van Nest helpt bij de ontwikkeling van de zogeheten ‘Ecocampus’, om te komen tot een natuur-inclusieve en klimaatadaptieve campus. We stellen onder andere het programma van eisen op en werken samen met de verschillende ontwerpteams om het natuurplan concreet te maken in iedere projectontwikkeling en bij het herinrichten van de terreinen.

TU Delft logo

De uitdaging van de ecocampus

De directie Campus Real Estate & Facility Management van de TU Delft heeft hoge ambities op het gebied van o.a. Klimaatadaptatie en Biodiversiteit. Hiervoor zochten ze een beleidsontwikkelaar die in afstemming met belanghebbende afdelingen beleid gaat ontwikkelen op het gebied van klimaatadaptatie, watermanagement, biodiversiteit en de groen-blauwverbinding op en met de campus. Daarnaast is de taak om deze thema’s in werkprocessen van projecten en bij de afdeling Beheer & Onderhoud te integreren.

Oplossing: Expert natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen uit het team van Nest

Nest Natuurinclusief biedt vanaf 2023 structureel ondersteuning aan het team van de TU Delft door de inzet van een beleidsmedewerker als vast aanspreekpunt. Daarbij worden verschillende experts uit het team van Nest ingezet om gericht bij te dragen aan de verschillende opgaves die er liggen. Dit doen we in samenwerking met de Brink Groep.

Resultaten

Het beleid en de programma’s van eisen voor de campus-ontwikkeling voor het thema klimaatadaptatie en biodiversiteit worden uitgewerkt. Daarbij wordt veel samengewerkt met de verschillende ontwikkelaars en beheerders om dit beleid toe te passen.

"De inspiratiegids is goed ontvangen en er werd positief gereageerd door de ontwikkelaar."

Bekijk meer projecten

Natuurinclusief ontwikkelen en ontwerpen gemakkelijk gemaakt. Zo wordt de natuur onderdeel van iedere bouwopgave.

Meer weten over wat je kunt doen om natuurinclusief te ontwikkelen? Download het stappenplan en de checklist.

Meer weten?

Onze naam is veranderd van Nest architect voor de dieren naar Nest Natuurinclusief

Contact

Het Industriegebouw
Goudsesingel 102
3011KD Rotterdam

Kennismaken of een vraag stellen?

Wil je meer weten over natuurinclusief ontwikkelen of advies voor een project? Neem contact op!

Nest Natuurinclusief bouwen en gebiedsontwikkeling favicon

Gratis stappenplan en checklist
natuurinclusief ontwikkelen

Wil je weten welke stappen je kunt nemen om natuurinclusief te ontwikkelen? Vul je naam en emailadres in en download het gratis stappenplan en de checklists.