Ervaringen van onze klanten

Nest Natuurinclusief helpt gemeentes, provincies en ontwikkelaars om natuurinclusief bouwen concreet te maken. Met bouwprojecten en gebiedsontwikkeling kun je veel impact maken op de leefomgeving van mens en dier. Er wordt dan ook steeds vaker verwacht dat je natuurinclusief bouwt. Maar hóe je dit kunt doen is niet altijd duidelijk. Het team van Nest helpt je om dit concreet te maken voor jouw locatie en project. Extra voordeel: je voorkomt vertraging door de Wet natuurbescherming.

We werkten al met veel verschillende gemeenten en (gebieds)ontwikkelaars. Hier lees je wat zij over ons zeggen.

Gemeente Nijmegen logo

Wat heeft Nest voor de gemeente Nijmegen gedaan?
De gemeente Nijmegen werkt aan een toolbox natuurinclusief bouwen die in het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) komt. Nest heeft voor de achterliggende informatievoorziening gezorgd, zoals pagina's per diersoort met de bijpassende natuurinclusieve maatregelen.

"In de samenwerking met Nest vond ik het heel fijn dat hun team breed betrokken is bij natuurinclusief bouwen: zowel landelijk als gemeentelijk. Ze brengen een breed palet aan ervaring mee. Dat is voor zowel een beginnende gemeente interessant, als een gemeente die al veel verder is op dit gebied.”

BPD logo

Met welke vraag kwam je bij Nest?
"Ik was onbekend met de locatie, wist niet welke natuurwaarden er waren en hoe we ze konden versterken/verbeteren. Ik had twijfels of we de natuur waarden zoals de gemeente die zag wij ook zouden herkennen én of we deze in de plannen zouden kunnen verwerken."

Wat heeft de bijdrage van Nest je opgeleverd, op korte en lange termijn?

 • Inzicht in de natuurwaarden van de locatie
 • Kennis van de natuurwaarden van de locatie
 • Weten welke elementen we mee moeten nemen in de planontwikkeling om de natuurwaarden te verbeteren
 • Een verbeterde relatie met de gemeente doordat we met een goed ecologisch plan kwamen.

 • "De samenwerking was prettig en open. Mocht ik weer een nieuwe natuur inclusieve vraag hebben dan zou ik jullie zeker weer benaderen. Ik vond dat je de kennis ook goed overbracht naar onze architect, mijn collega én goed presenteerde bij de gemeente."

  Logo Capelle aan den IJssel

  Wat heeft Nest voor de gemeente Capelle aan den IJssel gedaan?
  Met de gemeente Capelle aan den IJssel werkten we samen om voor haar duurzaamheidsleidraad een simpel toetsingssysteem op te zetten. Deze gemeente heeft namelijk maar beperkte capaciteit en expertise in huis, maar wilde wél de eerste stappen zetten met natuurinclusief bouwen.

  "Nest ging met ons in gesprek over het ambitieniveau van de gemeente en de beschikbare capaciteit. Op die manier is de kans het grootst dat de doelstellingen uit de duurzaamheidsleidraad worden aangenomen en past bij wat de organisatie aankan. Het team van Nest liet ons zien welke verschillende systemen er zijn voor natuurinclusief bouwen, inclusief het toetsen, handhaven en borgen. Vervolgens maakten we het passend bij onze lokale natuurwaarden en doelsoorten, en vooral: heel concreet. Want hoe concreter, hoe gemakkelijker je later kunt toetsen.”

  Natuurinclusief ontwikkelen en ontwerpen gemakkelijk gemaakt. Zo wordt de natuur onderdeel van iedere bouwopgave.

  Meer weten over wat je kunt doen om natuurinclusief te ontwikkelen? Download het stappenplan en de checklist.

  Meer weten?

  Onze naam is veranderd van Nest architect voor de dieren naar Nest Natuurinclusief

  Contact

  Het Industriegebouw
  Goudsesingel 102
  3011KD Rotterdam

  Kennismaken of een vraag stellen?

  Wil je meer weten over natuurinclusief ontwikkelen of advies voor een project? Neem contact op!

  Nest Natuurinclusief bouwen en gebiedsontwikkeling favicon

  Gratis stappenplan en checklist
  natuurinclusief ontwikkelen

  Wil je weten welke stappen je kunt nemen om natuurinclusief te ontwikkelen? Vul je naam en emailadres in en download het gratis stappenplan en de checklists.