Kennissessie Coalitie Toekomstbestendig Bouwen

Toekomstbestendig bouwen is bouwen met de natuur. Zo bouwen we voor mensen, dieren, en de toekomst van onze Zuid-Hollandse steden en dorpen. Natuurinclusief bouwen is daarom een van de thema’s in de coalitie Toekomstbestendig Bouwen. Tijdens de kennissessie voor coalitiepartners deelden Robbert Snep (WUR), Margaret Konings (ODH) en Ingrid Sloots (Nest Natuurinclusief) waarom natuur in de gebouwde omgeving belangrijk is, hoe je als gemeente en ontwikkelaar concreet aan de slag kunt met dit thema, en hoe de verplichtingen van de Wet Natuurbescherming hier een rol in spelen.

Als Expert Natuurinclusief Bouwen voor Provincie Zuid-Holland mocht het team van Nest ook een presentatie geven. Aan de orde kwam de aanpassing van de provinciale verordening waarin het versterken van de biodiversiteit bij ruimtelijke opgaven in twee modules opgenomen is. Daarmee zal biodiversiteit als thema dus meegenomen moeten worden in planvorming en realisatie van ruimtelijke ontwikkelingen. Daarna deelden we op basis van de gids over natuurinclusief ontwikkelen hoe je hier dan mee aan de slag kunt gaan als gemeente en ontwikkelaar.

Meer weten?

Kon je er niet bij zijn en wil je wel meer weten over wat dit betekent voor gebiedsontwikkelingen of natuurinclusief beleid waar je aan werkt?

Stuur ons een bericht: [email protected].

Bekijk onze projecten

Natuurinclusief ontwikkelen en ontwerpen gemakkelijk gemaakt. Zo wordt de natuur onderdeel van iedere bouwopgave.

Meer weten over wat je kunt doen om natuurinclusief te ontwikkelen? Download het stappenplan en de checklist.

Meer weten?

Onze naam is veranderd van Nest architect voor de dieren naar Nest Natuurinclusief

Contact

Het Industriegebouw
Goudsesingel 102
3011KD Rotterdam

Kennismaken of een vraag stellen?

Wil je meer weten over natuurinclusief ontwikkelen of advies voor een project? Neem contact op!

Nest Natuurinclusief bouwen en gebiedsontwikkeling favicon

Gratis stappenplan en checklist
natuurinclusief ontwikkelen

Wil je weten welke stappen je kunt nemen om natuurinclusief te ontwikkelen? Vul je naam en emailadres in en download het gratis stappenplan en de checklists.